Af Poul Madsen

Ing.dk bringer en artikel om professor Brian Vad Mathiesens kommentarer til lovgivningen på solcelleområdet.

Professor Mathiesen mener, at Danmark får ringe gevinst ud af den investering i støtte til solcelleejere, og som nu kommer til at koste skatteyderne over 10 milliarder kroner.

Han mener, at sådan som støttereglerne er udformet, ansporer de ejeren til at bruge strømmen med det samme, men inden for samme matrikel-nummer. Ifølge ing.dk mener han, at det er “helt absurd”, fordi der på samme tid er kraftværker i fuld drift.

Solcellerne burde være med til at mindske forbruget af brændsler. Derfor er lovgivningen helt forkert, hvis man skal få mest muligt gavn af solcellerne. Ifølge Brian Vad Mathiesen endte de politiske energiforlig “mellem to stole”: en model, hvor man udnytter selv for at undgå afgifter, og en model, hvor strømmen sælges til garanteret mindstepris (hhv. nettomålerordningen og feed-in-tarif).

Allerede for fem år siden kritiserede Brian Vad Mathiesen nettomålerordningen med begrundelsen, at den var for lukrativ, så omkostningerne kunne løbe løbsk.

Det samme mente Dansk Solcelleforening, som er leverandørernes brancheorganisation. Foreningen bad om, at politikerne fandt en langsigtet løsning, men der kunne ikke samles politisk flertal for dette.

I stedet endte man i en fuld fart-brems-løsning. Fuld fart i 2012 inden deadline, og fuld brems i november 2012. Flemming Kristensen, formanden for Dansk Solcelleforening konstaterer, at det har ødelagt en hel branche.

LFASE er helt enig i de kritiske røster. LFASE skrev til energiministeren i december 2014 og har fulgt op med opfordringer til de energipolitiske ordførere.

Læs artiklen på ing.dk: Forsker kritiserer ‘den danske model’: Vi bruger solceller på den ringest mulige måde.

 

Hvorfor medlem af Landsforeningen af Solcelleejere? Fordi

– Du kan møde ligestillede omkring solceller
– Du får nyhederne bragt hjem i din indbakke
– Du får medlemstilbud og medlemsrabatter
– Sammen med de andre medlemmer er du med til påvirke på politisk plan

Klik og bliv medlem!

 

Ing.dk: Forsker: Solceller bruges på den ringeste måde

3 tanker om "Ing.dk: Forsker: Solceller bruges på den ringeste måde"

  • 03/14/2016 kl. 18:33
   Permanent link

   Jeg har kopieret hele artiklen og indsat den på siden her, så den kan læses i fuld længde.

   Besvar
 • 02/10/2016 kl. 11:14
  Permanent link

  Hej Lars.

  Du kan godt læse hele artiklen, hvis du på den linje, hvor der står “Er du medlem, kan du logge ind og læse hele artiklen” klikker på linket. Du skal dog først logge ind nederst i footeren.

  Besvar

Please Login to post a comment

X

Forgot Password?

Join Us