Af Poul Madsen

Energistyrelsen har udsendt en pressemeddelelse med en invitation til en workshop om udbud og planlægning for vind og sol. Styrelsen skriver, at der i 2018 for første gang skal gennemføres et “teknoloneutralt udbud”. Der er tale om en opfølgning på den aftale om en ny støttemodel for sol og vind, og som regeringen indgik sammen med Dansk Folkeparti. I følge denne model skal vindmøller og solceller konkurrere om at levere den største mængde strøm.

Det er på denne baggrund, at Energistyrelsen og Erhvervstyrelsen nu inviterer til en workshop og dialog d. 26. oktober 2017 kl. 9.30 – 15.00 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44 i København. Alle interesserede er velkomne. Der er dog nogle begrænsninger mht. deltagerne. Energistyrelsen skriver: “Der kan maximalt deltage to personer fra hver organisation, og der er i alt 50 pladser.  Pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet. De personer, der var tilmeldt den planlagte workshop den 19. juni 2017, som blev udskudt, er på forhånd sikret en plads”.

Programmet byder på en gennemgang af den forventede udbudsmodel og vilkår for de involverede teknologier. De deltagene organisationer kan give indlæg af 5 minutters varighed. Om eftermiddagen er der et par indlæg fra bl.a. Emil Axelsen, fra Energistyrelsen samt erfaringer fra lignende tiltag i Aarhus. Derefter er der indlæg fra organisationerne samt “gruppearbejde om barrierer for opstilling af vindmøller og etablering af solcelleanlæg.”

Tilmeldingsfristen er d. 12. oktober, og tilmeldingen skal sendes til Maria Jørgensen, email mhj@ens.dk.

Læs meddelelsen på ens.dk: Workshop om udbud og planlægning for vind og sol.

Læs også programmet fra ENS: Invitation til workshop/dialogmøde om udbud og planlægning for vind og sol.

 

Energistyrelsen: Workshop om udbud og planlægning for vind og sol

Please Login to post a comment

X

Forgot Password?

Join Us