Af Poul Madsen

Ekstra Bladet bringer en artikel om en lille by, Woodland, i North Carolina i USA. Her har byrådet med stemmerne 3-1 nedstemt et forslag om en solcellepark i byens nærhed. Ekstra Bladets overskrift antyder, at årsagen til afslaget skyldes folks uvidenhed, så man straks tænker: “Hvor er de dumme i Woodland”.

Læser man lidt mere af artiklen, erfarer man, at der er flere årsager til afslaget, heriblandt, at byrådet allerede har givet tilladelse til 3 solcelleparker, hvoraf den ene skal til at føres ud i livet. Borgerne i byen ønsker altså ikke flere solcelleparker.

Følger man Ekstra Bladets link til originalartiklen i Roanoke-Chowan News Herald, erfarer man, at en borger klager over, at de eneste, der profiterer på solellerne er de, der sælger jorden til solcelle-firmaer og elselskaberne.

En anden borger er angiveligt bekymret over områdets naturlige vegetation og hævder at have set områder nær solcellerne, hvor vegetationen er vissen og død, fordi der ikke er nok sollys. Hun var samtidig bekymret over et stigende antal kræfttilfælde. Hun fremhævede, at angiveligt ingen ville forsikre hende, at solceller ikke forårsagede kræft.

“Folk kommer med skjult dagsorden”…

Er du medlem, kan du logge ind og læse hele artiklen.

Hvorfor medlem af Landsforeningen af Solcelleejere? Fordi

– Du kan møde ligestillede omkring solceller
– Du får nyhederne bragt hjem i din indbakke
– Du får medlemstilbud og medlemsrabatter
– Sammen med de andre medlemmer er du med til påvirke på politisk plan

Klik og bliv medlem!

Ekstra Bladet: By afviser solceller: ‘De suger solens energi’

Please Login to post a comment

X

Forgot Password?

Join Us