Danmark er nu ikke længere selvforsynende med strøm i spidsbelastnings situationerne. Hver uge må der importeres strøm fra udlandet, viser ny rapport.

Hidtil har Danmark kun i få tilfælde om året, haft behov for import af strøm fra udlandet, men en ny rapport afslører, at Danmark i højere grad er blevet afhængig af importeret strøm. Hvorvidt vi skal bekymre os over udenlandsk importeret strøm, er folk ikke branchen ikke enig om, skriver Ritzau ifølge EPN.

Det er den “Det Europæiske Net af Transmissionssystemoperatører for Elektricitet” ENTSOE, som Energinet er medlem af, der i deres halvårsrapport har sat Danmark i kategorien “ekstrem afhængig” af importeret strøm fra udlandet.

Hvor vi tidligere meget sjældent havde brug for import af strøm, ser vi i dag en større tindens til at vi importere strøm ugentligt. Dette skaber en ny sårbarhed i det Danske samfund, hvis vi ikke passer på, siger afd. chef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi.
Hun siger at ønsket om at basere mere og mere af strømproduktionen fra vind og at der er lukket 30 % af de centrale kraftværker, kan det være svært at opretholde strøm forsyningen, specielt når det ikke blæser.

Ingen Bekymringer hos Energinet.dk
Sektionschef Bjarne Brendstrup fra Energinet, at ingen grund har til bekymringer pga. strøm mangel. Danmark er et af de lande med højeste forsyningssikkerhed, han mener ikke at lukningerne af kræftværkerne skal betragtes som et problem.
Selvom Danmark er afhængig af import af el hver uge, så er der lige så mange timer, hvor der eksporteres.

ENTSOE Rapport

 

Danmark er nu blevet nødsaget til at importer strøm.

Please Login to post a comment

X

Forgot Password?

Join Us